Forbrukslån til reise

Syden, helge- eller byferie eller den store backpackerturen du har planlagt så lenge som du kan huske. Forbrukslån kan virke som en lettvinn løsning til å få realisert reisen du alltid har drømt om. Men om du ikke setter deg inn i hva betingelsene for forbrukslånet egentlig innebærer, kan det koste deg dyrt ved hjemreise. Dette er hva du må tenke på om du skal ta opp et forbrukslån til reise.

Reise med et ferielån

For mange er det å ta opp lån for et reiseformål like selvsagt som et bil-eller boliglån. Undersøkelser viser at stadig flere tenker å bruke penger på reise i løpet av sommeren og særlig gruppen mellom 18 og 30 år. Men om bufferen ikke er tilstrekkelig før ferien, kan et forbrukslån være fristende for å realisert reisen. Kanskje er du blitt invitert på en engangs-ferietur med venner, eller du trenger midler til bryllupsreisen dere har utsatt år etter år. Uforutsette kostnader kan forekomme like ofte i forbindelse med reiseliv som med andre livshendelser. Bare husk å ha argumentene klare for banken.

Tips: Se også vår artikkel om forbrukslån eller kreditt her. 

Husk at:

 • Lånerenter og avgifter må betales når du kommer hjem fra reisen.
 • Varigheten på reisen og omfanget av den kan avgjøre hvilket type lån du har behov for.
 • Et smålån, mikrolån eller kredittlån kan være gode alternativ til forbrukslånet om det ikke er snakk om en jorden rundt-reise.
 • Det kan være enklere å forholde seg til en nedbetalingsplan enn å spare til reisen selv.
 • Benytt deg av låneagent, anbudsside og lånekalkulator også når formålet er reise.
 • Hvis du planlegger å reise sammen med noen kan det å ha en medlånetaker gi et høyere lånebeløp og en god rente.

Samme vilkår

Undersøkelser viser at nordmenn vanligvis låner mellom 5 000 til 50 000 kr uten sikkerhet for å få realisert feriedrømmen. En liten ekstrasum til ferien trenger ikke ta mer enn et par måneder å nedbetale, men nedbetalingsplanen avhenger som alltid av lånesummen. Begrepet “ferielån” er kjent for bankene og de vet det ofte ikke dreier seg om ekstra penger i ferien, men om reising i ferien. Uavhengig hva du trenger lånte penger til, er vilkårene og betingelsene de samme når det gjelder forbrukslån.

 • Nedbetalingstid: maksimalt fem år
 • Effektiv rente: 10 – 15 %
 • Ekstra gebyrer: termingebyr og etableringsgebyr
 • Betalingsevne
 • Betalingsanmerkninger og eksisterende gjeld
 • Alder: 18 år eller eldre
 • Bosted: Bosatt i Norge i minst tre år

Fordeler med forbrukslån til reise

Selv om vilkårene og betingelsene er de samme uavhengig formål, er det likevel noen fordeler med å søke om et forbrukslån til reise. Lånet gir deg muligheten til å realisere reisen når du ønsker det fremfor å måtte spare i lang tid i forveien. En raskere utbetaling gir deg mulighet til å slå til på gode flybilletter og reisetilbud når det gjelder. Forbrukslånet gjør det også mulig å spre alle feriekostnader over flere måneder, med en fast nedbetalingsavtale og oversikt over alle økonomiske forpliktelser etter reisen.

Og husk at det kan være mye å hente ved å bruke kredittkort også. Rabatter og kampanjer tilknyttet kredittkort gjelder ofte for nettopp reiseformål basert på avtaler med flyselskaper og andre turarrangører. Det bør du benytte deg av selv om ikke alle kostnader tilknyttet reisen skal dekkes av kredittkortet.

Til slutt

Hva er formålet med reisen? Er ferien en sydentur du like gjerne kan ta om ett år eller er det snakk om en jubileumstur utenlands som skjer én gang i livet. Behovet ditt for reisen avgjør hvor viktig det er for deg å låne penger for å få realisert den. Motivasjon til å kunne finansiere en reise vil også gi motivasjon til å betale tilbake eventuelle lån.